Om mig

Nacka, Stockholm, Sweden
Lasse: Årsmodell -57. Har varit verksam inom akutsjukvård sedan 37 år tillbaka och de sista 35 som specialistsjuksköterska inom anestesi, utbildning och samarbetsträning i sjukvård. Har nu förmånen att få lön utan att jobba sedan mars 2022. Har i många år seglat olika modeller som har växlat under åren. Först och i turordning; Amigo 23, L 28, Maxi 84, Hanse 371 men sista bytet blev ner i storlek till en välbeprövad långfärdsbåt, OE 32, en kosterkonstruktion från början av 70-talet, men byggd -84. Jag för 12 år sedan varit ute ett år med båten, Europa ner till Cap Verde, Caribien och åter. Birgitta: Årsmodell -60. Har sedan många år arbetat med utbildning, coaching och event med sina egna båtar. Har seglat till Shetland/Skottland med sin Linjett 35 Esmeralda och runt Sydafrika med en annans båt. Seglade med som besättning över Atlanten 1986 på första Atlantrallyt ARC. Dessutom utbildad konstnär och arbetat med det sedan 25 år. Så var och en har tidigare seglat långt och länge på egen båt, men nu har bitarna fallit på plats för att komma iväg tillsammans som par och vi har stor längtan till havet och vad som finns runt om oss och bortom horisonten.

torsdag 29 juli 2010

Ystad-Borgholm

Passar på med en vilodag igen, väntar ut ett lågtryck som drar förbi. Mycket båtar och folk, semestrande familjer eller par och de flesta snackar svenska helt plötsligt! Känns ovant. Några timmar efter oss kommer en kanadensisk båt in, Southerly 47 vid namn Distans Shores, känns bekant och det visar sig att det är Sheryl och Paul Shard, som gör filminspelningar till tv dokumentärer om sina seglingar och de platser och människor de möter. De har seglat och gjort serier i över 20 år och ska nu göra en om norra Europa/skandinavien och är på väg upp till Stockholm. Blir inbjuden till deras båt och de får tipps på ankringsställen/platser som kan vara bra för deras del. Dagen efter vill de göra en intervju med mig och Nikolina om vår segling hem från Karibien, får väl se vad det blir av detta så småningom.
Måndag 26 juli, dags för näst sista etappen till Borgholm. Lätta vindar/ingen vind och motorgång nästan hela vägen, känns tröttsamt med motorljudet nu, men vi måste framåt för att vara hemma till månadsskiftet (jobb väntar). Kommer fram tisdag kväll, provar och ringer Kjelle Wallin som är en gammal kompis, vi träffades dessutom på Bequia i Karibien där han har sin båt och seglar på vinterhalvåret. Han är på plats i sin butik i Borgholm så vi får en hel del att prata om. Dagen efter bjuds vi på grillafton i hans hus strax bredvid affären tillsammans med hans två barn Charlie och Matilda samt flickvän med två barn så det blir ganska livat, trevligt och gott.

1 kommentar:

RoS sa...

Välkommna hem! Synd vi inte var uppmärksam på att ni gick till Ystad. Hade varit kul att träffat er. Får väl bli en annan gång. Må gott! /Ralph o Sanna