Om mig

Nacka, Stockholm, Sweden
Lasse: Årsmodell -57. Har varit verksam inom akutsjukvård sedan 37 år tillbaka och de sista 35 som specialistsjuksköterska inom anestesi, utbildning och samarbetsträning i sjukvård. Har nu förmånen att få lön utan att jobba sedan mars 2022. Har i många år seglat olika modeller som har växlat under åren. Först och i turordning; Amigo 23, L 28, Maxi 84, Hanse 371 men sista bytet blev ner i storlek till en välbeprövad långfärdsbåt, OE 32, en kosterkonstruktion från början av 70-talet, men byggd -84. Jag för 12 år sedan varit ute ett år med båten, Europa ner till Cap Verde, Caribien och åter. Birgitta: Årsmodell -60. Har sedan många år arbetat med utbildning, coaching och event med sina egna båtar. Har seglat till Shetland/Skottland med sin Linjett 35 Esmeralda och runt Sydafrika med en annans båt. Seglade med som besättning över Atlanten 1986 på första Atlantrallyt ARC. Dessutom utbildad konstnär och arbetat med det sedan 25 år. Så var och en har tidigare seglat långt och länge på egen båt, men nu har bitarna fallit på plats för att komma iväg tillsammans som par och vi har stor längtan till havet och vad som finns runt om oss och bortom horisonten.

söndag 16 maj 2010

Sint Marten











Så har vi kommit till den sista ön påp den här sidan Atlanten. Pilar och Emma flyger hem och jag och Nikolina seglar båten till europa med mellanlandning på Azorerna. Emma och Pilar flyger hem den 13 maj och vi andra som är kvar stic´ker måndag den 17 maj. Vädret ser bra ut kommande veckan så får vi se vad resten ger oss. Sträckan till Azorerna är ungefär 2400 nm (4500 kilometer) så vi räknar med 3,5 vecka. Mer om detta senare. Vi åker buss in till den Holländska huvudstaden Philipsburg ett par gånger för bad och fönstershopping. En dag tar vi jollen till den Franska sidans stad Marigot, som är väldigt fransk. Verkar det rörigt? Ön är alltså delad i hälften, norra delen är en del av Frankrike, den södra är en Holländsk koloni, inga gränsbevakningar finns, alla åker mellan hur som helst med bilar eller båtar. I Philipsburg får Emma frisyren fixad. Här inne i lagunen ligger Tarsia och Elin Elida som vi känner sedan tidigare, dessutom Lean och per som bor i sin båt och arbetar här. De ska dock ta upp båten på land och flyga hem över sommaren, liksom Mats och Birgitta på Tasia, som också ska tas upp över sommaren på land. Mats och Ingela på Elin Alida ska vända söderut igen för att tillbringa orkansäsongen i Grenada som normalt ligger utanför deras stråk.

1 kommentar:

Unknown sa...

Holaaa esto es un mensaje para Pilar, espero que estes bienn, soy Noni, veras creo que el numero de telefono que me distes no es el correcto, porque no me da la señal, ya que tengo ganas de hablar contigo y saludarte.
Porfavor cuando puedas, me llamas aqui al 34 922 87 08 67. El prefijo de España es "34" y sino mandame un email con tu numero de telefono al correo siguiente, segundochinea@gmail.com. Gracias y muchos besitossssssssss. FDO NONI