torsdag 29 juli 2010

Ystad-Borgholm

Passar på med en vilodag igen, väntar ut ett lågtryck som drar förbi. Mycket båtar och folk, semestrande familjer eller par och de flesta snackar svenska helt plötsligt! Känns ovant. Några timmar efter oss kommer en kanadensisk båt in, Southerly 47 vid namn Distans Shores, känns bekant och det visar sig att det är Sheryl och Paul Shard, som gör filminspelningar till tv dokumentärer om sina seglingar och de platser och människor de möter. De har seglat och gjort serier i över 20 år och ska nu göra en om norra Europa/skandinavien och är på väg upp till Stockholm. Blir inbjuden till deras båt och de får tipps på ankringsställen/platser som kan vara bra för deras del. Dagen efter vill de göra en intervju med mig och Nikolina om vår segling hem från Karibien, får väl se vad det blir av detta så småningom.
Måndag 26 juli, dags för näst sista etappen till Borgholm. Lätta vindar/ingen vind och motorgång nästan hela vägen, känns tröttsamt med motorljudet nu, men vi måste framåt för att vara hemma till månadsskiftet (jobb väntar). Kommer fram tisdag kväll, provar och ringer Kjelle Wallin som är en gammal kompis, vi träffades dessutom på Bequia i Karibien där han har sin båt och seglar på vinterhalvåret. Han är på plats i sin butik i Borgholm så vi får en hel del att prata om. Dagen efter bjuds vi på grillafton i hans hus strax bredvid affären tillsammans med hans två barn Charlie och Matilda samt flickvän med två barn så det blir ganska livat, trevligt och gott.

1 kommentar:

RoS sa...

Välkommna hem! Synd vi inte var uppmärksam på att ni gick till Ystad. Hade varit kul att träffat er. Får väl bli en annan gång. Må gott! /Ralph o Sanna