söndag 14 mars 2010

Martinique/Frankrike
Tillbaka i europa! Vi går till Le Marin den 27/2, som är öns seglingsmecka. Här finns en infrastruktur som fungerar, det är rent och välordnat och här går att skaffa det som gått sönder eller behöver klompletteras.Det finns 4 stycken båttillbehörsbutiker, el, motor, 3 segelloft mm. Franska baugetter för 10:- som är goooda! På Union och andra öar kostade en baguett 30-45:- och smakade ingenting. Livet leker! Vi beställer en utökning av solskyddet på segelmakeriet och skaffar några mindre saker till båten. Kollar på katamaraner (nästa projekt?) eftersom här finns 4 olika stora charterföretag som säljer både nya och begagnade båtar, så just här fanns ett 20-tal kattor till salu just nu. Vi suger i oss info för eventuellt kommande behov. Här blir vi sittande en kväll i Aurora med Cristel och Harald samt Rolf och Deborah från Northern Light i trevlig samvaro.
Debora Shapiro och Rolf Bjelke har seglat sedan 30 år och har haft stålbåten Northern Light i drygt 20 år. Med den har de seglat ner och tillbringat 18 månader i Antarktis där de lät sig frysas fast i isen. De har skrivit flera böcker, bland annat Vinterskepp. Nu är de på väg hem till Sverige och ska skriva klart nästa bok innan de sticker från Martinique hemåt. Deras böcker brukar vara tänkvärda, välskrivna och lite provocerande.
Le Marin ligger i en stor skyddad vik som heter Cul Du Sac som är skyddad för atlantens vågor och dyning, och vi blir här en vecka.

Inga kommentarer: