Om mig

Nacka, Stockholm, Sweden
Lasse: Årsmodell -57. Har varit verksam inom akutsjukvård sedan 37 år tillbaka och de sista 35 som specialistsjuksköterska inom anestesi, utbildning och samarbetsträning i sjukvård. Har nu förmånen att få lön utan att jobba sedan mars 2022. Har i många år seglat olika modeller som har växlat under åren. Först och i turordning; Amigo 23, L 28, Maxi 84, Hanse 371 men sista bytet blev ner i storlek till en välbeprövad långfärdsbåt, OE 32, en kosterkonstruktion från början av 70-talet, men byggd -84. Jag för 12 år sedan varit ute ett år med båten, Europa ner till Cap Verde, Caribien och åter. Birgitta: Årsmodell -60. Har sedan många år arbetat med utbildning, coaching och event med sina egna båtar. Har seglat till Shetland/Skottland med sin Linjett 35 Esmeralda och runt Sydafrika med en annans båt. Seglade med som besättning över Atlanten 1986 på första Atlantrallyt ARC. Dessutom utbildad konstnär och arbetat med det sedan 25 år. Så var och en har tidigare seglat långt och länge på egen båt, men nu har bitarna fallit på plats för att komma iväg tillsammans som par och vi har stor längtan till havet och vad som finns runt om oss och bortom horisonten.

söndag 14 mars 2010

Martinique/Frankrike








Tillbaka i europa! Vi går till Le Marin den 27/2, som är öns seglingsmecka. Här finns en infrastruktur som fungerar, det är rent och välordnat och här går att skaffa det som gått sönder eller behöver klompletteras.Det finns 4 stycken båttillbehörsbutiker, el, motor, 3 segelloft mm. Franska baugetter för 10:- som är goooda! På Union och andra öar kostade en baguett 30-45:- och smakade ingenting. Livet leker! Vi beställer en utökning av solskyddet på segelmakeriet och skaffar några mindre saker till båten. Kollar på katamaraner (nästa projekt?) eftersom här finns 4 olika stora charterföretag som säljer både nya och begagnade båtar, så just här fanns ett 20-tal kattor till salu just nu. Vi suger i oss info för eventuellt kommande behov. Här blir vi sittande en kväll i Aurora med Cristel och Harald samt Rolf och Deborah från Northern Light i trevlig samvaro.
Debora Shapiro och Rolf Bjelke har seglat sedan 30 år och har haft stålbåten Northern Light i drygt 20 år. Med den har de seglat ner och tillbringat 18 månader i Antarktis där de lät sig frysas fast i isen. De har skrivit flera böcker, bland annat Vinterskepp. Nu är de på väg hem till Sverige och ska skriva klart nästa bok innan de sticker från Martinique hemåt. Deras böcker brukar vara tänkvärda, välskrivna och lite provocerande.
Le Marin ligger i en stor skyddad vik som heter Cul Du Sac som är skyddad för atlantens vågor och dyning, och vi blir här en vecka.

Inga kommentarer: